Veibeskrivelse

Studenterhytta er å finne på Andbjørg Jamesons veg 3 i Bymarka, rett ved Gråkallen og Skistua, 25min unna sentrum med bil.

Det er en hovedvei som leder rett opp til hytta fra Byåsen/Byåsen butikksenter. Det kan kjøres opp med bil gjennom hele året (ca. 20min), men vær forsiktig om vinteren, da veiene har en tendens til å være veldig glatte til tider, med skarpe svinger. Om sommeren så kan du også sykle opp denne veien, men det kan være litt tungt for enkelte. I et greit tempo tar det deg ca. 1 time å sykle, eller om du liker å ta tiden og se litt på omgivelsene mens du sykler tar det ca. 2 timer. Veien opp er så å si konstant oppoverbakke med 5-10% helning.

Om vinteren er det også mange skiløyper som starter ifra Byåsen butikksenter som kan benyttes (det går endel flere busser dit enn hele veien opp til hytta), og om sommeren er det også mange flotte stier å gå på. Husk å kle deg etter været, og sjekk været før du drar ut på tur! 🙂

Ellers er det tre måter å komme seg opp til hytta kollektivt: oppsatt hyttebuss, AtBs rute 10, og trikken til Lian kombinert med en grei gåtur.

 

Hyttebussen (Tirsdager og onsdager*)

*Gjelder kun vanlige åpningsdager, ikke i eksamenslesingperioden.

Hyttebussen er en privat oppsatt buss fra Steinan studentby, så gjennom Dragvoll, Moholt og Gløshaugen, og opp til Studenterhytta.
Bussen stopper på alle vanlige busstopp på den røde linja (veldig likt AtBs rute 5). Vink til sjåføren så stopper han/hun.

Hyttebussen er gratis for NTNUI-medlemmer, og koster 40kr tur-retur for ikke-medlemmer. NB! Bussjåføren tar kun kontanter, ikke kort. Bussen returnerer fra Studenterhytta klokka 22:00, og stopper ved signal. Den kjører den samme røde ruta som forklart nedenfor.

Kart og rute

 

1710: Steinan (Snuplassen utenfor blokkene)
Dragvoll (forbi Paviljong C)
1720: Moholt (Jonsvannsveien)
Gløshaugen (Høgskoleringen via Dybdahlsvei)
1730: Avgang fra NTNU Gløs Hovedbygget (Hogwart)
Studentersamfundet
Leutenhaven (ved Teateret)
Hospitalkirka
2200: Retur fra Hytta

 

AtB buss #10

(Vennligst sjekk for en oppdatert rute på www.atb.no, rute 10)

Skjermbilde, AtBs rute 10. Fra atb.no, 21. April 2017

Trikk

Det er også mulig å ta trikken fra Trondheim sentrum til Bymarka (Lian) og gå til Studenterhytta. Det er en grusvei fra Lian trikkestasjon som leder til hytta, hvor det også er muligheter for å sykle.

Google-maps skjermdump av trikkeruten

 

Timetabellen for trikken er tilgjengelig på AtB.no